Victorian kemistin Parkesine muovi keksintö paljastui Bow Arts hanke menee julkiseen näyttelyyn

Tämä voi tuntua vain halpa muovi kampa, että voit poimia missä tahansa paikallisessa kulmakaupassa, mutta se on historia, joka on vaikuttanut ympäri maailmaa kaksi vuosisataa.
Yhteisellä kampaalla on todelliset hampaat puremassa East Endin teolliseen perintöön ja sen yhteyksiä nykyajan maailmanlaajuiseen saastumiseen.

Se on osa tarinaa siitä, miten muovi keksi viktoriaaninen kemisti hackney wickin tehtaassa, joka kerrotaan ensi viikolla Bow’ssa avajaisissa.

Keksijä, joka oli vastuussa kemiallisesta prosessista, joka todennäköisesti johti muovisaasteisiin Thamesilla ja ympäri maailmaa kaksi vuosisataa myöhemmin, oli Alexander Parkes.

Bow Artsin organisaatio on tutkinut hänen keksintöään 160 vuotta sitten siitä lähtien.

”Raw Materials Plastics” näyttely avataan ensi perjantaina hänen jälkeläinen Roderick Parkes, tutkia unohdettu teollinen perintö ympäri Lea- jokea.

Parkes loi Parkesinen vuonna 1865, selluloidin edeltäjän ja yhden maailman ensimmäisistä ihmisen valmistamista muoveista, jotka on kehitetty Parkesinessa Wallis Roadilla.

Hän ei olisi koskaan arvannut, miten hänen keksintönsä olisi vaikuttanut muihin muoviprosesseihin ja joidenkin maailman jokien ja valtamerten mahdolliseen saastumiseen.

Näyttelyssä näkyy varhaisia viktoriaanisia muoveja ja ensimmäiset massatuotantotuotteet, jotka esiintyvät kaupoissa 1900-luvun alkupuoliskolla, kuten brittiläisen xyloniittiyhtiön East Endissä tekemät kammat tai nykyajan kahvimukit, tiedostokansiot ja jopa huonekalut.

Uusia muoviteoksia on myös esillä. Peter Marigold vastaa Parkes ”varhaisessa muovaus tekniikoita käyttäen omaa bioplastista, kun taas Frances Scottin uusi Xylonite elokuva käyttää state-of-the-art laser skannaus animoida 3D-kuvia varhaisen muoviesineitä.

Bow Arts on työskennellyt hankkeen Plastics Historical Society, V & A ja tiedemuseot, Vestry House Museum Walthamstow, University College Lontoossa ja paikallisviranomaisten arkistot Hackney, Newham, Barking & Dagenham ja Waltham Forest.

Ilmainen näyttely avaaminen 16 toukokuu on Nunnery Galleria 181 Bow Road, vastapäätä Bow Church, kestää 25 elokuu (suljettu maanantaisin).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.