Covid pakottaa Englannin kansallisen Leamouthin pääkonttorin balettitunnit menemään verkkoon Parkinsonin tautia sairastaville

Nyt kymmenvuotisohjelma antaa Parkinsonin tautia sairastaville oppitunteja tanssista elävään musiikkiin, seurusteluun ja muiden ihmisten tapaamiseen. Tunnit olisivat olleet henkilökohtaisesti balettiyhtiön City Island -kompleksissa, mutta ne keskeytettiin aiemmin tänä vuonna Covid-19:n takia.

”Emme pysty fyysisesti kokoontumaan yhteen tilaan tällä hetkellä”, English Nationalin Fleur Derbyshire-Fox sanoi. ”Mutta tuomme tunnit osallistujille tällä tavalla.

”Tämä on hyvin vaikea vuosi, joten jos voimme tuoda valoa ihmisten elämään tanssin kautta, niin keksimme keinon.”

Tanssi voi lisätä Parkinsonin tautia sairastavien liikkumisen sujuvuutta, kehittää selkärangan posturaalista vakautta ja joustavuutta, balettiyhtiön tutkimus on osoittanut.

Jokaista esitallennettavaa luokkaa johtaa klassisen ja nykyaikaisen ohjelmiston taiteilija Kate Hartley-Stevens. Viikoittaiset istunnot antavat myös osallistuvalle mahdollisuuden seurustella Zoom-ryhmässä ja oppia elämästä kulissien takana balettiseurueella.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.