Bursting the bubble: a Schuman Show élő színpadon küldi fel az EU shenanigans-t

Kultúra

Brexit történt, mert nincs Európai Saturday Night Live. Képzeld el: egy megosztott szatíra, amely a világ legkülönbözőbb politikai gépezeteinek csínját-bínját fedi le, hosszú utat tenne meg ahhoz, hogy bemutassa a tömegeket, hogy mi a fenéről szól az EU.

Országok, amelyek nem nevettek együtt nem tanul együtt, ezért egy csoport újságírók, színészek improvizációs létre A Schuman-Show, élő vígjáték küldeni az EU emberek a politikáról.

“Nincs páneurópai politikai popkultúránk” -mondja Kelly Agathos, a Schuman Show társalapítója. Míg az európai országoknak saját televíziós szatíra lehet nemzeti – vagy Belgium esetében regionális – szinten, “a nemzetközi politikai kultúra leginkább az Egyesült Államokra összpontosít. Valószínűleg ismered John Oliver-t, Trevor Noah-t, Seth Myers-t és Steven Colbert-t.”

Ő használja ezeket talk show házigazdák, híres a politikailag orientált monológok, leírni a Schuman Show az emberek, ő mondja. “Ez egy kereszt a Saturday Night Live és egy amerikai késő esti talk show között.”

A hatalom, hogy a húgy

Most a Saturday Night Live – vagy az SNL – 47.évében az amerikai hír, politika és popkultúra a nap egy szatirikus vázlatokba tömörül, amelyek akár viccesek is lehetnek. És ez döntő fontosságú volt, mondja Agathos, az amerikai politika ethoszának leforrázásában, hogy harapjon méretű darabokat.

Agathos (a képen balra fent) kilenc évig dolgozott az EU buborékban – a parlamenttől a civil szervezetekig–, mielőtt bedobta a törülközőt, hogy elindítsa saját üzleti oktatását. “Az EU-ügyekkel töltött idő alatt, amiről barátaim és kollégáim mindig beszéltek, az volt, hogy az EU mennyire rosszul kommunikál önmagáról.”

Olyan egyszerű kérdéseket, mint az, hogy mi folyik ezekben az épületekben a bonyolultabb, hogyan befolyásolja az EU politikája a mindennapi életemet, nem foglalkoznak – mondja. Ez alacsony szavazói részvételhez és általános apátiához vezetett a sokkal baljósabb eredményekhez, mint például Lengyelország, amely úgy döntött, hogy meghaladja az uniós jogot, vagy igen, Brexit.

“Őszintén hiszem, hogy a Brexit azért történt, mert a brit lakosság egésze nem tudta, mit tett valójában az EU” – állítja Agathos. “Csak többnyire hazugságokat vagy tényeket hallottak az EU-ról, amelyeket a bulvárlapok manipuláltak.”

Agathos, valamint az oknyomozó újságíró, Lise Witteman ragasztott át ezt a kérdést, aztán brainstormed arról, hogyan lehet kommunikálni UNIÓS ügyek úgy, hogy lenne vonzó–, hogy az emberek alig várom, hogy ők fizetnek azért, hogy lásd, hogy úgy mondjam.

A Schuman Show az eredmény, és a dob esemény elfogyott néhány napon belül a múlt hónapban. Volt egy puszta 50 ülések,így találtak egy helyet ebben a hónapban show-on 28 október – ötször annyi. Mivel a kiadvány, négy hely maradt.

Az embereknek tetszik, mondja, mert látják magukat – ha uniós munkavállalók–, vagy bepillanthatnak egy szigetvilágba, ha nem. “A nyugati szárny, a kártyák háza, a Veep, ezek az amerikai politikáról szóló műsorok azt is bizonyítják, hogy az emberek ezt akarják látni, akár dolgoznak benne, akár nem. Mert kíváncsiak erre a világra.”

A jegyértékesítés-mondja Agathos-bizonyítja, hogy az emberek ” humoros módon szeretnék megemészteni az Európai híreket, és talán megtalálják a módját, hogy kommunikáljanak róla szeretteikkel szerte a világon.”

Szofagát

Míg a Schuman-Show élőben és az EU szívében játszódik, remélhetőleg a közösségi médiában megjelenő videói Európa-szerte elérik az embereket. “Van videotartalmunk a weboldalunkon és a közösségi médiában, mert azt akarjuk, hogy legyen egy egész Európára kiterjedő beszélgetés, és azt akarjuk, hogy legyen egy páneurópai politikai popkultúra. Az idő múlásával egyre többet fogunk online csinálni.”

Az egyik dolog, amit a csoport észrevett, az, hogy a komédia spontán módon érkezhet olyan eseményekből, amelyeket valóban együttesen osztanak meg. Ez még a tavaly nyáron meghívott vendégekkel folytatott próbaelőadás során is nyilvánvalóvá vált.

“Parókát öltöttem Ursula von der Leyen alakítására, és az első dolgom az volt, hogy egy székre ültem” – mondta Agathos. “Sofagate miatt mindenki nevetett abban a pillanatban, amikor leültem. A műsor még el sem kezdődött, és arra sem gondoltunk, hogy vicces lesz. De megmutatja a szimbolikus események hatását, hogy azonnal felismerhetők.”

Agathos is az ImproBubble mögött áll, ahol az improvizációt tanítja, hogy hatékonyabban és magabiztosabban kommunikáljon. “Amit tanítunk, az az, hogy a komédia az Ön által játszott jelenetek következményeként jön létre, nem pedig önmagában. Az igazság gyakran viccesebb, mint bármi, amit kitalálhatunk.”

A Schuman Show következő időpontjai: október 28. és November 25. Iratkozzon fel a csoport hírlevelére, hogy elsőként vásároljon jegyet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük